Pasta z czarnych oliwek z serem feta

 

Pasta i… Basta! Dosłownie tyle wystarczy, by rozwinąć kulinarną wyobraźnię. Pasty to popularny na greckich stołach dodatek, który doskonale komponuje się z pieczywem, grzankami, zarówno na zimno jak i na gorąco. Podstawą past są zawsze aromatyczne warzywa. To od nich zaczyna się kreatywność… Połączenie grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami, ziarnami słonecznika i czosnkiem lub połączenie czarnych oliwek i fety. Którą spróbować? Najlepiej obie!


Składniki: Oliwki czarne drylowane 40%, olej rzepakowy, pomidory suszone 12%, woda, ser feta 7% (pasteryzowane mleko owcze i kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych), sól, stabilizator E579. Produkt z oliwek, może zawierać fragmenty pestek.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 godzin.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1265 kJ / 307 kcal
  • Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g
  • Węglowodany 2,5 g, w tym cukry 2,5 g
  • Błonnik 3,3 g
  • Białko 2,9 g
  • Sól 2,4 g