Papryka zielona nadziewana serem

 

Nadziewane warzywa to popularny w Grecji rodzaj niewielkiej przystawki tzw. Antipasti, które podczas oczekiwania na właściwe danie ma za zadanie pobudzić kubki smakowe i zaostrzyć apetyt. Jedną z popularniejszych przystawek są papryczki nadziewane klasycznym greckim serem feta. Tym, którzy wybierają łagodne smaki polecamy papryczki czereśniowe, tym zaś którzy cenią ostre i wyraźne akcenty smakowe, polecamy papryczki czerwone lub zielone.


Składniki: Olej rzepakowy, papryka zielona średnio-pikantna 29%, masa serowa 26% (ser twarogowy 21%, ser feta 4%, cukier, nać pietruszki suszona, sól), sól, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, przeciwutleniacz – pirosiarczyn sodu, substancja konserwująca – benzoesan sodu. Produkt może zawierać sezam.


Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania:  327 ml/ 720ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 719 kJ / 174 kcal
  • Tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g
  • Węglowodany 4,4 g, w tym cukry 2,3 g
  • Błonnik 2,8 g
  • Białko 3,9 g
  • Sól 1,0 g