Papryka czerwona nadziewana serem

 

Nadziewane warzywa to popularny w Grecji rodzaj niewielkiej przystawki tzw. Antipasti, które podczas oczekiwania na właściwe danie ma za zadanie pobudzić kubki smakowe i zaostrzyć apetyt. Jedną z popularniejszych przystawek są papryczki nadziewane klasycznym greckim serem feta. Tym, którzy wybierają łagodne smaki polecamy papryczki czereśniowe, tym zaś którzy cenią ostre i wyraźne akcenty smakowe, polecamy papryczki czerwone lub zielone.


Składniki: Olej rzepakowy, masa serowa 31% (ser twarogowy 25%, ser feta 4%, cukier, nać pietruszki, suszona, sól), papryka czerwona średnio-pikantna 24%, sól, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), substancja wiążąca chlorek wapnia, substancja konserwująca sorbinian potasu. Produkt może zawierać sezam.


Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania: 327 ml / 720 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 895 kJ / 217 kcal
  • Tłuszcz 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g
  • Węglowodany 1,9 g, w tym cukry 1,9 g
  • Błonnik 2,2 g
  • Białko 4,0 g
  • Sól 1,4 g