Oliwki zielone drylowane 2 kg

 

Bez nich trudno sobie wyobrazić Grecję. Oliwki – bo o nich mowa, to symbol krajobrazu i kuchni śródziemnomorskiej. Oliwkowe drzewka są symbolem długowieczności, to one wydają niewielkie, zwykle cierpkie w smaku owoce – oliwki. Spożywa się je na surowo w różnych etapach dojrzewania albo poddaje niewielkiej obróbce, by zyskać cieszącą się powodzeniem przekąskę. Wystarczy pestkę oliwki zamienić na nadzienie z migdałów, czosnku czy pasty paprykowej. W każdej postaci oliwki robią furorę!

 


Składniki: Oliwki zielone, woda, sól, regulator kwasowości – kwas mlekowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.


Masa netto: 2 kg


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 630 kJ / 153 kcal
  • Tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g
  • Węglowodany 3,6 g, w tym cukry <0,1 g
  • Białko 0,8 g
  • Sól 3,3 g